Deníček z Vápenky

30.03.2013 13:17

 

Zde si můžete dočíst deníček z ŠVP Vápenka, z lednu 2013, ačkoliv trochu opozdilém.

 

4.1.2013 Pátek

 

Ráno jsme měli budíček v 7:45. Provedli jsme hygienu a snídaně začala v 8:15. Všichni jsme dostali talířek s máslem a meruňkovým džemem a  k tomu jsme si vzali chléb.

Poté následoval blok matematiky, kde jsme opakovali Pythagorovu větu.

Před obědem jsme šli na krátkou procházku.

Po procházce na nás čekal oběd. Mi jsme si pochutnali na hovězím vývaru a pan učitel na vepřovém guláši s houskovým knedlíkem. Následoval polední klid, který trval 1 hod. a 30 min. Po odpočinku jsme šli na procházku po humnech. Hráli jsme tam dvě velmi zábavné hry.

Když jsme se vrátili následoval blok češtiny, kde jsme četli povídku o Herculeovy  Poirotovi.

Asi 15 min. začala večeře. K večeři jsme boloňské špagety. Paní učitelka Svobodová nám v jídelně pustila jeden díl soukromého detektiva Herkula Piorota. V 20:00 dostali druhou večeři. Ve 22:00 jsme měli večerku a všichni šli spát.

 

 

 

5.1.2013 Sobota

K snídani jsme měli párky s kečupem nebo  hořčicí a pečivem.

Za čtvrt hodiny začal blok výtvary, kde jsme koukali smutný film o dětech bez domova, který se odehrává v Moskvě.

K svačině jsme dostali banán. Po bloku jsme měli oběd. K obědu jsme měli pečené kuřecí stehno s hrachovou rýží. Opět následoval polední klid. O odpoledním klidu jsme připravovali překvapení pro našeho malého oslavence. Tím oslavencem byla Nikolka. Poté jsme jí odvedli do jídelny, kde jí Rebeka s Maruškou zarecitovali básničku, kterou sami složily. Všichni jsme se jí podepsali na velké přání, kde stálo: ,,Vše nejlepší Nikolko" . Nikolu to tak dojalo až začala brečet. 

 Pak jsme šli ven na malou procházku. Následoval blok matematiky, kde jsme opakovali Pythagorovu větu a na konci jsme psali písemku.

Dále programu byl zábavný program, kde jsme hrály zábavné hry. Hodně nám zabrat hra jménem: ,,Nůžky´´. Ve 22:00 byla  večerka a všichni šli spát.

 

6.1.2013 Neděle

Dnes jsme mněli  snídani vánočku s džemem. Byl volný den. Vstávali jsme v 9:00 a nemněli jsme žádný blok učení a tak jsme mněli až do oběda volno.Pan učitel Miroslav nám kontroloval pokoje jestli máme uklizené. K objedu jsme měli kuře na paprice s rýží. Po poledním klidu jsme šli na procházku k polským hranicím. K večeři jsme měli prohazované těstoviny s uzeninou. Po večeři jsme šli hrát hry. Po hraní her nás pan učitel svolal a zeptal se nás jestli se nám tu líbí. Poté, jsme se rozdělili do dvou skupin. První skupina se šla koukat na Herkula Porota a druhá skupina šla soutěžit ve fotbálku a biliárd. Po hraní her jsme se šli vysprchovat a jít spát